SÜTÇÜ'DEN TEMELLİ'YE: BERABER HAREKET ETMEMİZ GEREKİR”

SÜTÇÜ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İnegöl'de beraber yaşıyoruz. Gelecek her zarar, topyekûn bizi ilgilendiren konudur. Dolayısıyla beraber hareket etmemiz gerekir” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve beraberindeki heyet, protokol ziyaretleri kapsamında önceki akşam Saadet Partisi İlçe Teşkilatını ve ardından dün Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

SAADET PARTİSİ BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU

Ziyaretlerden ilki geçtiğimiz Salı akşamı saat 19.30’da Saadet Partisi İlçe Teşkilatına oldu. Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Pazar günü 5. Olağan Kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrede de inşallah yeni arkadaşlarımıza görevi tevdi edeceğiz. Kongreler, nöbet değişimleridir. Eski tecrübeyle, yeni arkadaşlarımızın sinerji olması sağlanıyor. 6 yıldır görev yaptığım süre içerisinde birçok seçime girdik. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazları. Herkes daha yaşanabilir güzel Türkiye için çalışıyor. Ama yöntemler farklı. Seçim süreçleri zarfında güzel çalışmalarımız oldu. Birçok ile ve ilçeye nasip olmayan İnegöl’de güzel birliktelikler oldu. Parti ilçe başkanları ile yaptığımız toplantıda seçim yasaklarının da ötesinde, biz kendi aramızda centilmenlik anlaşmaları yaparak, birçok ilke birlikte imza attık. Bu duyarlılıkla çalıştık, birbirimize omuz verdik. Tartışmalarımız olmuştur ama onlar da tuzu biberiydi. Saadet Partisi ikazları ile muhalefet noktasında çok yardımcı olmuşlardır. Helâlleşme noktasında bir ziyaret yapmayı istedik. Siyasi çalışmalarınız da, hayra motor, şerre fren olan özelliğinizle sizlere başarılar diliyorum”  dedi.

HAYIRLI HİZMET EDENİN DESTEKÇİSİ OLDUK

Gerçekleşecek olan kongrelerinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise, “Saadet Partisi olarak hayra motor, şerre fren olmaya gayret gösteren bir teşkilatız. Hedefimiz de öncelikle ilçemizin, Bursa’nın, ülkemizin ve tüm İslam âleminin dünya ve ahiret saadeti var. Bu hedefler doğrultusunda yapılacak olan her hayırlı adımda yanlarında olmuşuz. Yerel seçimler öncesinde de partileri ziyaret edip; ‘İnegöl’de beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla buraya gelecek her zarar topyekûn bizi ilgilendiren konudur. Dolayısıyla beraber hareket etmemiz gerekir’ dedik. Biz bugüne kadar olaylara siyaseten bakmadık. Dava olarak baktık. Milletin hayrına hareket etmeye gayret gösterdik. Kim hayırlı hizmet ediyorsa onun her zaman destekçisi olduk” şeklinde konuştu.

‘DAVAM’I HEDİYE ETTİ

Ziyaretin sonunda AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli kongre davetiyesine SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü’ye takdim ederken, Sütçü de rahmetli Necmettin Erbakan hocanın ‘Davam’ adlı kitabını Temelli’ye hediye etti.

‘ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİRİZ’

Bir diğer ziyaret ise dün saat 14.00’da Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat’a yönelik gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “5. Olağan İlçe Kongremiz ile birlikte 6 yıllık görevimin nihayetine geldim. Bu anlamda gerçekleştirdiklerimiz kurum ziyaretlerimiz kapsamında bugün çok değerli Dekanımız İbrahim S. Canbolat hocamızı ziyarete geldik. Bu süre zarfında gerçekten İşletme Fakültemizin İnegöl’e kazandırılmasından, fiziki olarak bu ortamların hazırlanmasından bir şeyi yapmak gerçekten çok zor. Ondan sonra idaresi noktasında bir şeyler daha kolaylaşıyor ama sıfırdan başlamak, temeli atmak hem bürokratik anlamda o hazırlığı yapmak çok zordur. Hocamızın; ‘Hemen başlayalım da ondan sonra gerisi gelir’ şeklindeki tecrübesini hatırlıyorum, Allah razı olsun bu günlere geldik. Bu vesile ile hem bir anlamda siyaseten son günlerimizi yaşadığımız bugünlerde bu teşekkürü şahsım ve teşkilatım adına kendisine iletmek istiyorum. Konu eğitim olunca biz her zaman varız. Her ne kadar siyasi olarak ilçe başkanlığı görevimizi sonlandırıyor olsak da yine biz hocamızın, üniversitemizin ve fakültemizim bizden olan taleplerine yapabileceğimiz kadar yardımcı olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağınız başarılı çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

BİLİM VE SİYASET

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ise, “Siyaset ve toplum iç içe ve siyaset toplumun gidişatında, toplumun sorunlarını çözümleyerek ilerlemesinde önemli bir kurumdur. Esasen siyaset kurumu henüz o kurumsallığı oluşturmamış anarşik toplumda bile rızaya dayalı roller üstlenerek bir takım görevler üstlenmiştir. Bu bakımdan siyaset yapıcılarla bilim insanları bir yerde toplumun hizmetinde olan, toplumun sorunlarına çözüm üreten, kurallar ve kurumlar geliştiren 2 ayrı yapıdır. Dolayısı ile birbirlerini olumlu etkilerler. Kavram olarak bakarsak siyaset ve politika kavramları; politika batıdan gelen bir kavramdır, siyaset doğuya, bizim kültür çevremize ait bir kavramdır. Politikada çokluk, çoğunluk veyahut çoklu yapılarda bir düzen koyma anlamı var, siyasette ise ihtimam, özen gösterme, iyileştirme, ıslah etme anlayışı var. Birisi daha teknik, daha kuru iken öbürü siyaset kavramı ile düşünülen daha bir insani, toplumla iç içe olma, insanların halini, derdini, sorunlarını anlama, kavrama, onlara çözüm üretme noktasında daha bir duyarlıdır ve biz böyle bir kültür dünyasındayız. Bilim de siyaset kurumu da bu anlamda toplumun ileriye dönük olarak kendisini yenileyerek devamlılığını sağlar. Bülent Beyin iktidar partisinin bir temsilcisi olarak yükünün, diğer siyasi partilere oranla daha fazla olduğunu görüyorduk. Bu böyledir. Çünkü şeffaf demokratik toplumlarda halkın yönetime katılması ve denetimi esastır. Bir bakıma yönetime halk katılır, denetler, gerektiğinde eleştirir. Bu şeffaf toplumun doğasına uygundur. Doğal bir geri döngüyle de siyasal sistem işler. Halk, memnun olursa destek verir, değilse desteğini çeker. İşte bu destek verme, destek çekme noktasında da siyasetin temsilcilerinin üzerinde bir yük vardır, bir sorumluluk vardır. Bunu çok layığı ile götürdüğüne biz de tanık olduk. O bakımdan bir sorumluluk üstlenmişlerdir ve bu bir yerde başkalarına devredilme işidir. Belki bundan sonra daha başka sorumluluklar bekleyecektir. İnegöl’de fakültemizin oluşumunda genel olarak kurumlardan, siyasetten, sanayiden önemli destekler gördük. Bir kez daha bu vesile ile kendilerine ve topluma ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki işlerinde de şimdiye kadar olduğu gibi başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68